Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Elkövetők interjú

A borsodi fiatalok nyilatkoznak múltról, jelenről, jövőről…

G. R.: - Minek a hatására követtétek el az első dalotokat?

 

Ronnie: - A rapzenével körülbelül 12 éves koromban ismerkedtem meg egy tök véletlen folyamán. A sztori lényege, hogy kórházba kerültem és ott megismertem egy 14-15 éves srácot, akivel később összespanoltam, és ő már régóta rapzenét hallgatott. Akkor még a walkman volt a király és azon hallgattunk egy két "Gengszter Rapet". Előadót inkább nem említenék. Akkor még eszembe sem jutott, hogy egyszer majd esetleg én is előadó leszek. Mondanom sem kell, hogy akkoriban a szüleim azért annyira nem díjazták, hogy 12 évesen elkezdtem ilyen műfajt hallgatni. Sokszor volt úgy, hogy dugiba kellett hallgatnom a kazettás magnóról az akkori kedvenc előadómat...és ha lebuktam, akkor spórolhattam egy újabb kazettára az uzsipénzemből, mert tuti a kukába landolt a kazi, ami a szüleim kezébe akadt!

 

G. R.: - Micsoda pazarlás! (Nevetés)

 

Ronnie: - Nagyon próbáltak róla lenevelni...de NEM SIKERÜLT! (Ismét nevetés)

 

Roly: - Én igazából kiskorom óta szeretem a zenét. Mindenféle zenei stílus le tud kötni, ha igazán jó a zene és lehet élvezni, ja és persze, ha van mondanivalója! Én elsőnek Sub Bass Monster zenére lettem figyelmes, és utána kaptam pár Kamikaze dalt, mint például az "Isten hozott a földi pokolban". Nálam mindent megalapozott ez a zene és úgy gondoltam én is elkezdek szövegeket írni. Közben ment egy két csapat itt Barcikán, akik már rapezgettek, felléptek. Felvenni jártak saját számokat, és ahogy hallgattam őket egy kis erőt adott, hogy belevágjak az első felvételbe. A mostani csapat társam Peti, vagyis Ronnie kiszállt egy bandából én meg küldözgettem neki a próbálkozásokat, és egyszer rám írt, hogy csináljunk egy csapatot, ami nagyon meglepett, de természetesen belementem a dologba, hisz minden vágyam ez volt. Ha jól emlékszem ez 2008 Októberében történt és azóta Elkövetők néven toljuk.

 

G. R.: - Több fellépés van mögöttetek. Nagy népszerűségnek örvendő előadók előtt is nyomultatok, mint például az NKS, Funktasztikus. Hogyan viszonyul hozzátok a borsodi közönség?

 

Ronnie: - Igen...szerencsére már egy jó pár éve toljuk a szekeret és sikerült nagyobb előadók előtt is fellépnünk. A közönségre soha nem volt panasz, főleg itt Borsodban mindig is nagyszerű közönség volt. Szerencsére eddig bárhová mentünk az országban, sehol nem tapasztaltuk azt, hogy süket fülekre találna a zenénk. Azt hiszem elfogadták azt a stílust, amit mi képviselünk, és remélhetőleg innen már csak felfelé vezet az út!

 

Roly: - Igen, ez igaz, aminek nagyon is örülünk, mert nekem ez mindig egy plusz…egy olyan plusz, hogy nem szabad hibázni. Show-t kell adni és természetes hangulatot, ami fontos egy bulin. Borsodban és más környéken is egyébként szeretnek minket, ami megint egy olyan dolog, hogyha nem lenne rajongótábor, nem lenne elismert előadó sem. Ez az én véleményem, nem tudom, ki hogy látja ezt a dolgot.

Sok helyre hívnak fellépni minket, aminek nagyon örülünk. Helyeket nem említenék, de városokat igen. Például Budapest az egyik kedvenc helyem, nagyon nagy hangulat szokott lenni! Eger, Tiszaújváros, Miskolc, és még sorolhatnám.

 

G. R.: - A Limitált Széria nevű csapattal több közös dalotok is van, néhányhoz klip is készült. A „Sokat láttam” című track kegyetlen jóra sikerült és a videó sem gyenge, ennek ellenére már több mint fél éve nem dolgoztok együtt a Szériával. Mi ennek az oka?

 

Ronnie: - Nincs semmi különösebb oka ennek...talán annyi, hogy megbomlott az a csapat egység, ami régen jellemző volt ránk. Illetve ide vehetném még azt is, hogy más stílust képvisel a két csapat. Ettől függetlenül a barátság megmaradt, segítünk egymásnak, amiben tudunk. Dobom a píszt innen is a Limitált Szériának!

 

Roly: - Vártam ezt a kérdést! (Nevet) Egyébként a Limitált egy nagyon jó kis csapat, sokat pörögtünk együtt velük. Csináltunk pár zenét is, és 3 éve megalakult a SmogCity kiadó. Igen, a „Sokat Láttam" Című zene nagyon nagyot dobott a két csapaton…sokan nem tudták, hogy ebben a SmogCity-t két csapat állította össze: Elkövetők, vagyis mi meg Laciék, vagyis a Limitált Széria. Sok levelet is kaptam, hogy most mi ez a dolog. Idézem: „Nincs már Elkövetők?” Itt a válasz gyerekek! (Nevetnek)

A Klippért Balog Máté a felelős, aki nagyon profi dolgokat tud készíteni. Tehetséges fotós és nagyon ért az ilyen dolgokhoz. Innen is köszönjük neki az eddigi munkásságokat, profi a csávó.

A lényeg, mi kiváltunk Petivel a SmogCity-ből, nem mentek úgy a dolgok, ahogy az elejénk működtek, és ki szeretném emelni, nem vagyunk rosszban és ellenségeskedés sincsen senki között. Mi így láttuk jónak, nem egy dolgon forgott az agyunk az utóbbi időben és hát lépni kellett.


G. R.: - A „Vég és a kezdet” című dalotok közreműködője Mefyzto. Róla mit érdemes tudni?

 

Ronnie: - Na, igen...ő az a személyiség, akit inkább meg kell ismerni! Nagyon régóta nagyon jó barátságot ápolunk Mefyzto-val és ennek köszönhető az is, hogy elkészült ez a szám. Mindenképpen szeretnénk még vele közös számot. Nagyon jó előadónak tartom a hazai hip hop viszonylatban, bár azt is meg kell említeni, hogy ő nem ebben a stílusban érzi magát igazán otthon.

 

Roly: - Róla annyit kell tudni, hogy egy beteg állat! (Nevetnek) Nagyon jó barátunk egyébként a Balázs, ő amúgy egy rap-metal zenekarban nyomatja és eléggé jó zenét is játszanak, és egyre jobb dolgokat alkotnak. Velük lesz közös zene, ami élő zenei produkció lesz, ami szerintem nagyot fog ütni itthon. Mefyzto-t régebb óta ismerjük, ő is elég régóta tolja, és ami nekem bejön, hogy nagyon egyedi flow-ja van és szövege.

A „Vég és a kezdet” egy olyan zene lett szerintem, ami nagyon sok embernek meghatározó lehet. Maga a címe, elgondolkoztató egy dal lett és nagyon sokan szeretik is, jók a visszajelzések róla.G. R.: - Roly! Deniz „Végtelen” c. dalának klippjében is szerepet kaptál. Hogy jött ez a dolog?

 

Roly: - Denizel igen nagyon jóba lettünk, aminek örülök. Ő egy remek ember, rendes, segítőkész, és ami fontos: imádja, amit csinál, ezt a zenéiben is lehet hallani. A forgatás úgy volt, hogy pont egy közös fellépésünk volt a Bikini Pool Fesztiválon, és iszogattunk. Mondta, hogy mennyünk el a forgatásra, két nap múlva lesz. Nem mondtunk nemet…alap, hogy elmegyünk. Amikor oda került a sor a forgatás napjára, kérdezte, hogy nem játszanám-e el a fiatalkori énjét, én meg mondtam, hogy miért ne, persze.

A forgatás nagyon jó volt. Egész napos program volt, elég ügyes és profi stábbal dolgoztunk együtt, a többi meg adta magát. Innen is üdvözölöm a srácokat.

 

G. R.: - Denizzel is lesz közös dalotok, erről a legnépszerűbb közösségi portálon már posztoltatok egy rövid figyelemfelkeltő mondatot. Beszéljetek bővebben erről a produkcióról!

 

Ronnie: - Igen, jól tájékozódsz a hírekről! Egyébként már régóta tervezzük ezt a közös számot, mivel a hazai hip-hop krémjének tartjuk őt, mint előadót. Illetve Deniz is tősgyökeres Borsodi, azon belül pedig Kazincbarcika neveltje, mint mi! Szerencsére nem egyszer, nem kétszer sikerült már fellépni vele is több buliban és mondhatom, hogy az évek folyamán egy fajta barátság is kialakult Deniz és az Elkövetők között! További információt a számról még nem szeretnénk elárulni, maradjon meglepetés!

 

Roly: - Igen. Szóba jött, amit januárra tervezünk, nem akarom lelőni a poént előre. Annyit üzennék mindenkinek, hogy érdemes lesz várni rá!

 

G. R.: - Kikkel lesz még közös produkciótok? Mire számíthatnak a hallgatók?

 

Roly: - Közös produkciók? Hát egyelőre Denizzel, az ADFK-val, a BMB-vel, Mefyzto-val, Sickstick-kel, a Hírwevőkkel, és a miskolci cimborákkal, az Ultimate Chawoke-val.

Ronnie: - A közeljövőben inkább szeretnénk magunkra összpontosítani. Bár közreműködők lesznek, akiket Roly említett, de a többiről időben fogtok tájékoztatást kapni…azt hiszem, ezt a poént még nem szeretnénk teljesen elsütni!G. R.: - Lemez készítése van tervben?

 

Roly: - Ezt a kérdést mindig meg kapjuk. (Nevetnek)

Nincs tervben. Most dobáljuk ki majd a közös zenéket és a sajátokat, fellépegetni járunk. Majd esetleg nyáron valamikor egy 6 számos valamit szeretnénk, de ez még messze van nagyon.

 

G. R.: - Kik azok, akik a hazai rap zenei előadók közül leginkább hatással vannak rátok?

 

Ronnie: - Igazából nagyon sok előadó van, akit szívesen hallgatok a hazai előadók közül, de vannak olyan csapatok, akik inspirálnak is. Ilyen például a DSP, a Beerseewalk, Deniz, NKS, Káva.

 

Roly: - Nálam ez mindig változó, nagyon jó előadók vannak. Beerseewalk, akik nagyon ügyesek, engem nagyon inspirálnak a srácok. Minőségi produkciókat dobnak ki állandóan, ők azok, akik tényleg nem kapkodják el ezt az egészet. Nálam még Furakor, NKS, Funktasztikus, DSP, és még sorolhatnám tovább és tovább...

 

G. R.: - Hol láthatunk titeket fellépni a közeljövőben?

 

Roly: - December 7. Salgótarján/ Talent Klub.

December 13. Radostyán/ Malom Klub.

Január 20. Miskolc/ Portobello Club.

Januárban pedig még itt Kazincbarcikán a Bohém Tanyában, egyik kedvenc helyem. Egyelőre ezek az időpontok vannak.

 

G. R.: - Üzentek még valamit az olvasóknak?

 

Ronnie: - Üzenem az olvasóknak, hogy kösz, amiért elolvasták az interjút! (Nevetés) És, ami lényeges...hallgassanak sok Elkövetők muzsikát, mert nemsokára durva dolgokkal érkezünk! Addig is pacsi mindenkinek!

 

Roly: - Azt üzenjük, hogy élvezzék az életet, ne csináljanak olyan dolgot, amit később megbánthatnak. Igyatok, bulizzatok, melózzatok, és aki még nem hallott rólunk, az keressen ránk, szerintünk nem fog veszteni vele semmit!

Köszönjük az interjút! Vigyázzatok magatokra! Béke!

                                                                        

Az interjút készítette: S.R.

2013-12-01

További bejegyzések

«
1
»

Támogatók