Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Mikrofonmánia a Szigeten

Idén is képviselteti magát a hazai hip hop paletta krémje és meghatározó alakjainak kollektívája a Szigeten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az évről-évre egyre nagyobb port kavaró Szigeten szerény közegünk nagyobbnál nagyobb lírikusai is színpadra lépnek.

Kiemelt szerepet kapnak az év duplalemezes előadói, mint a hosszú ideig várandós Punnany Massif, akik számos megfontolás, újragondolás, polírozás után adták ki Shen Kick duplájukat, amihez a szcéna arculattervezője E357 készített borítót, klipet, tehát a vizuális megjelenés legszélesebb értelemben vett, a magyar földalatti színvonal klasszikus dzsointjai közé emelő arculatot. A Punnany klasszikus felállása szerint főként a feketék, live act-ek és újabban live improvizációk kapják a fő szerepet fellépéseiken. Bízzuk és hisszük, hogy ?Vándország? örök polgárai nem okoznak ezúttal sem okoznak kellemesebb csalódást, mint nálunk jelenleg is favorit helyen álló kettesük. Sopian? örökké hű szószátyárai ? Wolfie mostanában DJ-ként is bevált ? augusztus 12-én az Open-Civil Színpadon teszik tiszteletüket.

 

 

 

 

 

 

 

A Kriminal-Wacuum tengely ezúttal sem maradhat le, magyar fesztiválról esvén a szó. Bankos és zászlóhordozói a Nem Közölt Sávot csutkára tekerve adnak hangot a bandavezér Rapmotel óta tartó szerény, ritkán megszólaló, de Turbo Dieselként robbanó strófáinak. Dupla K, Kool Kasko ütemtörései, nyomot sem hagyó átjászásai emelik a szöveget kísérő, a zenei élményt egésszé tevő szettet.

 

 

 

 

 Az aranymetszés határait a nemrég új videóval előrukkoló Wacuum label feje Bobakrome és társa az absztrakt, zavaros ütemeken evező, de a vadvizek ellenére biztosan kormányozó Ex-Hősök lemezlovas DJ Zomblaze kíséri augusztus 13-án a Medúza színpadon.

 

 

 

 

 

 A budapesti elitet a kalóz cd-ken terjeszkedő, de elmúlt évek nagy durranását megfejtő Akkezdet Phiai teszik teljessé, kiknek munkássága beható mélységgel korábban került elemzésre, Saiid-dal készült interjúnk pedig továbbra is olvasható weboldalunkon. Szintén tőlük tudjuk, hogy egy zene van, azon belül külön stílusok, miket remekül ötvöznek mostanság az egyébként ?szlempoetriben? is egyre jobban mélyre ásó phiuk. Az egy órás Wacuum-Kriminal szettet Frequent-tel a pultok mögött a Kkezdet viszi tovább a Medúza színpadon.

 

 

?

2011 July 23

Támogatók