Chat kinyitása
Bejelentkezés Regisztráció
«
1
»

Lökd a rizsát

Féktelen szájalás Százhalombattán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korábbi évek szokását folytatva 2011-ben a Magyar Dal Napja alkalmából kerül megrendezésre a Lökd a Rizsát Batta Hangja III. Freestyle Battle.

 

 

A délután 18:00 órakor kezdődő rendezvényt a ?90-es évek magyar földalatti termésével DJ KisPeppino melegíti elő. Az est vége a freestyle versenyen indulók számától függ. A szabadszáj lezárása után a Kool Kasko által kísért NKS zárja az estet. Azoknak, akik lemaradnának a rögtönzött oltások oda-vissza passzolgatásáról a 1likehiphop nyújt visszanézési lehetőséget.

 

Az esemény fő szponzorai a Monster Energy és a hiphopshop.hu.

 

 A versenyen indulókat a Monster Energy látja el energiaitalokkal a párbajok ideje alatt.

 

 A HipHopShop által felajánlott nyeremények helyezés szerint:

I. helyezett: 1 db. Pulóver, 1 db. Póló, 1 db. BP New Era cap
II. helyezett: 1 db. Pulóver, 1 db. Póló
III. helyezett : 1 db. Póló

 

A versenyen indulók jelentkezésüket a következő elérhetőségeken tehetik meg:

0036 20 461 71 60 Tanca "tanga" Norbert
0036 20 919 72 24
Sándor Zoltán

A telefonos regisztációt kerülők az alábbi címre küldjék jelentkezésüket: tanga@ghettoradio.hu

A jelentkezés a következő adatok megadásával érvényes: név, születési dátum, telefonszám; az adataikat hiányos küldők nem kerülnek fel a nevezők listájára!

A rendezvénysorozat 2009-es bajnoka Baronez.

 

 

 

 

 

A szeptember 9-én megrendezésre kerülő Lökd a Rizsát Batta Hangja III. Freestyle Battle versenyt látogatók valószínűleg nem a Kívánság Kosár zenei repertoárjából mazsolázták a  budapesti Kriminal Music földalatti label előadóit. A freestyle párbajok alatt konferanszié szerepet betöltő NKS (Nem Közölt Sáv) ugyanis csak a velük egy nyelvet beszélők számára ismert. Az 1996 óta jelenlevő, kezdetben butik-irodalom jelleggel terjedő duó (Zenk&Nos?Chez) másolt magnókazettákon írta be magát a magyar hip hop közép-európai moteljének vendégkönyvébe, minek azóta is állandó szignózója.

 


1996-ban a formáció a Magyar Rap Válogatás 1. című kazettán két számmal képviselte magát: Rivaldafényben, Chak a 3. A csapat azon időszakára jelenleg is alkalmazott éles társadalomkritika, a csőrüket bosszantó morális és szociális témák mély szövettani mintavétele jellemező.A 90-es évek második felében a magyar hip hop tehetségeit felvonultató, legerősebb rostának számító Fila által fémjelzett Fila Rap Jam tehetségkutató harmadik részén is indultak, ahol a dobogó második fokára lépve hozták el a nekik járó díjakat, azokhoz tartozó elismerést. Az NKS a Fila Rap Jam rendezvényeken zsűritagként is részt vett.A Nem Közölt Sáv az utca művésznemzedékének firkászaiból álló Firmával egyesülve alkotta az Idő Urai formációt nevű formációt, minek hangszerelése, szövegvilága a magyar földalatti szcéna egyik műérték etalonja. E minőségi jelző miatt Az Idő Urai az egyetlen magyar formáció, ami szerepel az East Side Unia külföldi válogatáslemezen. Az Idő Urai formáció munkássága számtalan kört vert az akkor futó legtöbb magyar hip hop formációra. Az instrumentális és lírikus rész fúziójánál egyedülállóbb eredményt ma is alig hallani. A szupergrupp feloszlását követően alacsony, alig fogható frekvencián szólt a Nem Közölt Sáv. Az egykori Firma-tag, Bankos 2003-ban megjelent több mint 3000 példányban elkelt Rapmotel című albumáig nem kaptunk hírt tevékenységükről.

 

 

Számos megjelenésen való közreműködés után egyre nagyobb érdeklődés övezte szólólemezük elkészültének időpontját. A megfontoltan készített kiadvány 2007-ben a Kriminal Beats gondozásában került kezünkbe. A magyar hip hop lemezek többségére ráragasztható koncepciótlan, skicc jellegű jelegű jelzők az ***** (5 csillag) esetében kukába dobhatók. Ki nem fogyó energia, körmönfont rímek, több körös szójátékok, autentikus előadásmód jellemző az albumon hallottakra. A folytonos visszajátszásra utasító belső hang elhiteti hallgatójával, hogy a mesés kelet kincsét tartja kezében. Az ***** a magyar aranypolgár rózsabimbója. A huszonkét dalt tartalmazó nagylemezen a teljesség igénye nélkül közreműködnek a Kriminal Music ? Wacuum Airs tengelyen mozgó előadók, mint a bandavezér Bankos, a szeptember 9-én a formációt lemezjátszók mögül kísérő Kool Kasko, Azur, Agykontroll című lemezét nemrég kiadott Norba, Akkezdet Phiai, valamint Bobakrome.

 

 

 

 

 

Az NKS második nagylemeze egy éve készül, TDI címmel várható. Az elsőhöz hasonlóan évekre visszanyúló várakozás övezi. A fokozott érdeklődést a hamarosan megjelenő Oh La La 1-2 címet viselő klip csillapítja, amiben Stephen Graham angol színész is szerepel.

 

 

Amit az NKS nyújt nem más, mint zsigerből jövő, az elernyedt nyakizmokat kényszeres bólogatásra utasító sorvégi csattanók sorozata a magyar hip hop producerek krémjének kíséretével.

 

?

2011 August 27

Támogatók